keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

uusia asioita

Kun Rauha kuoli, minulle tuli elämän monella eri osa-alueella tahto tehdä toisin kuin ennen. En saanut hoitaa vauvaa, en saanut sellaista muutosta perheeseemme, jota olin odottanut. Jonkun täytyi muuttua.

Suurimmat muutokset liittyivät ruokaan. Sen vuoksi osittain on myös blogin nimessä sana kokki. Halusin ryhtyä panostamaan laadukkaaseen ruokaan. Rupesin ostamaan lähi-ja luomuruuan tuottajila mahdollisimman paljon kuluttamastamme ruuasta. Rupesin panostamaan kasvisruokaan. Opettelin tekemään leipää itse. Vaaleaa leipää ja ruisleipää juuresta. Leikkasin hiukseni siiliksi (se ei ollut kovin järkevää). Lopetin hiusten värjäämisen. Rupesin käyttämään luonnon kosmetiikkaa ja kemikaalittomia kodin puhdistusaineita. Aloitin joogan. Opettelin vaihtamaan polkupyörän kumin ja ketjut. Ratsastin ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden.

Minusta tuntui tärkeältä panostaa asioihin, joita olin halunnut tehdä, mutten ollut koskaan saanut aikaiseksi. Halusin olla parempi ihminen. Toimia toisin. Halusin tehdä hyvää, kun meille oli tapahtunut niin kamalia asioita. Sisältä minusta tuntui ja tuntuu edelleen kamalalta, mutta ajattelin, että jos teen hyviä asioita, voi sisäinen maisemanikin muuttua. Jos ulkoinen motivaatio muuttuisi sisäiseksi motivaatioksi. Jos tekisin jotain hyvää elämssäni, vahvistaisiko se hyvää, ja oloni rupeaisi tuntumaan paremmalta? Halusin tuoda elämääni jotain hyvää ja mielihyvää tuottavaa. Ajattelin, että Rauha ei haluaisi äidin lopettavan elämää. Ja minä haluisin näyttää Rauhalle kauttani elämää. En halunnut lamaantua joka asiassa, vaikka monessa lamaannuinkin.  Halusin jatkaa elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti