perjantai 2. kesäkuuta 2017

naisen tehtävät

Jos ajatellaan ikiaikaisia ja puhtaasti biologisia naisen tehtäviä, joihin mies ei pysty, niin raskaaksi tulo ja synnyttäminen ovat sellaisia. Minun naiseuteeni on vaikuttanut todella paljon se, etten ole kyennyt tulemaan kotikonstein raskaaksi niin, että raskaus olisi edennyt loppuun asti. Erityisesti ennen esikoisen syntymää, tunsin oloni täysin hyödyttömäksi. Raskaaksi tulohan on niin yksinkertaista, se onnistuu lähes kaikilta ja se on elämän jatkumisen ehto. Miksei se onnistu minulta? Miten voin olla niin totaalisen maho, että en onnistu raskautumaan?

Sitten se synnytys. Esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla. Tämän jälkeen haaveilin luomusynnytyksestä, mutta tuloksena olikin hätäsektio ja lapsen kuolema. Miten on mahdollista, että lapsia on synnytetty saunassa ja puun alla ja autossa ja lapset jäävät henkiin? Mutta keskellä päivää, yhtenä tiistaina, täydellisessä sairaalavalmiudessa, ei onnistu taaskaan luomusynnytys, eikä hätäsektiokaan auta pitämään lasta hengissä. Miten se on mahdollista?

Ajattelin itsekin, että lopulta synnytystavalla ei ole merkitystä, kunhan saan lapsen syliini. Sektiopettymyksen kestää, kun saa lapsen. Mutta en saanut. Kaikki luonnollinen lapsen saamiseen liittyen, oli luonnotonta. Hormonuhoidot, hätäsektio ja lapsen kuolema.

6 kommenttia:

 1. Hei Ulla! Kiitos koskettavasta blogistasi <3. Kamppailen täysin samojen asioiden kanssa. Taustalla on lapsettomuus, hoidot, kiireellinensektio ja lapsen kuolema. Voin yhtyä jokaiseen tuntemukseen mitä edellä mainitussa tekstissä kirjoitat. Suurelleosalle naisista kaikki nämä ovat itsestäänselviä asioita tai korkeitaan jossain kohtaa "ongelmia", mutta miten kaikki voi sattua yhden ihmisen kohdalle. Jotenkin pitäisi olla joku raja tälläisissä asioissa ja kuten sanoit niin kaiken tuon vielä kestäisi jos kaikki olisi päättynyt hyvin, olisimme saaneet pitää lapsemme.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Kiva,kun olet lukenut blogiani. Kävin myös lukemassa sinun blogiasi. Olen todella pahoillani tyttösi puolesta.

  Niin, eihän tässä kohtuullisuuden kanssa ole paljonkaan tekemistä. Luulisi, että, jos kärsii lapsettomuudesta, saisi edes pitää lapsen. Miten yhteen perheeseen voi osua sekä lapsettomuus ja lapsen kuolema?

  Voimia sinulle tällä polulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuin myös olen todella pahoillani teidän menetyksestä.

   Elämä on todella välillä epäreilu, on paljon asioita mihin meistä kukaan ei ikävä kyllä voi vaikuttaa. Toisinaan kaikki itsestä riippumattomat murheet lävähtää yhden ihmisen hartioille.

   Paljon voimia myös sinulle, jatkan blogisi lukemista.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Niimpä. Elämän edessä on vaan nöyrryttävä sen ennakoimattomuudelle ja kohtuuttomuudelle. Se musertaa perusturvallisuutta melkoisesti.

   Kiitos, jatkan myös blogisi lukemista.

   Poista
 3. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
  Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
  *Jos haluat tulla raskaaksi.
  *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
  *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
  *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
  *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
  *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
  Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

  VastaaPoista